Waarschuwing: Gumblar virus

Sinds enkele maanden gaat er een computer virus rond dat zich verspreid via verouderde versies van Adobe Flash en Adobe Reader. Wanneer een computer eenmaal is geinfecteerd met het Gumblar (of vergelijkbaar) virus, dan gaat deze op zoek naar FTP-gegevens. Met deze FTP-gegevens worden websites die via deze gegevens bereikbaar zijn besmet kwaadaardige code. Wanneer men deze besmette pagina's opent, dan wordt het virus doorgegeven aan de bezoeker van die pagina. Ook loopt u de kans dat uw website wordt misbruikt voor verzenden van spam.


U wordt aangeraden zo snel mogelijk Adobe Flash en Adobe Reader bij te werken naar de meest recente versies. Met name Internet Explorer gebruikers lopen een verhoogd risico besmet te raken met een dergelijk virus. Browsers als Mozilla Firefox, Opera en Safari lijken niet vatbaar voor de besmette websites. Houdt verder uw PC schoon van virussen en malware door regelmatig te scannen met een goede virusscanner en anti spyware software .

Is uw website besmet geraakt met Gumblar? Neem dan zo snel mogelijk maatregelen door een onbesmette backup van uw website terug te plaatsen en uw FTP wachtwoord aan te passen. Wanneer u hier hulp bij nodig heeft kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

 
Big Cheese Webworks